Το Οινοποιείο Νικολαΐδη βρίσκεται στο χωριό Ανούιρα της Επαρχίας Λεμεσού, σε ένα οροπέδιο 400-600 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Παραδοσιακά είναι μια αμπελουργική περιοχή όπου φυτεύτηκαν οι πρώτες κυπριακές ποικιλίες κρασιού.
Λόγω του μεσογειακού κλίματος, οι εξαιρετικές εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής και οι φτωχοί ασβεστόλιθοι είναι πραγματικά δώρα της φύσης για καλό, ποιοτικό κρασί. Η παράδοση της οικογένειας Νικολαΐδων για περισσότερες από τρεις γενιές είναι ανεπανόρθωτα συνδεδεμένη με την τέχνη της οινοποιίας, η οποία διατηρεί, προωθεί και αναβαθμίζει όλα αυτά τα χρόνια.
Στα μέσα του αιώνα ο παππούς Νικόλαος πρωτοδούλεψε το αμπέλι και παρήγαγε παραδοσιακά κρασί, ούζο και ζιβανία. Ήταν εποχές που δεν υπήρχαν πατητήρια και το πάτημα γινόταν με τα πόδια, γνωστό ως «πατητήρι», οι μεταγγίσεις γίνονταν χειρωνακτικά και η μεταφορά του τρύγου γινόταν με παραδοσιακά μπουκάλια με γαϊδουράκι.
Κατά τη διάρκεια των αιώνων το κρασί ήταν πάντα πηγή έμπνευσης
ARETI
XINISTERI
WHITE OAK BARREL
XINISTERI ORGANIC
APHRODINO
LA NOYERE
CONTE NICHOLAS
SYRAH
MARATHEFTIKO
MUSCAT
ΚΡΑΣΙΑ
Οινοποιείο Νικολαΐδη
Όταν η έμπνευση συνδυάζεται με το πάθος, τη γεύση, την εμπειρία και την επιστημονική γνώση, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να παράγει άλλα κρασιά ποιότητας.